Over Ons


Wie is “JA!”?

De J staat voor Jort (de Jong) en de A staat voor Anne-Marie (de Blaauw), wie beter dan “J” en “A” zelf om elkaar te introduceren.

ANNEMARIE1

 Jort over Anne-Marie

 Anne-Marie is naast zorgzaam, warm en creatief vooral een trainer pur sang.

 Sinds ik Anne-Marie hebben leren kennen zo’n 6 jaar geleden is zij mij blijven inspireren. Als speler is zij een  ware mime die een rol in haar lichaam weet op te nemen. Op het podium staan met Anne-Marie is voor mij    ontspannen spelen, met een blind vertrouwen kun je er bij haar vanuit gaan dat ze je ziet en dat het goed komt.

 Samen met Anne-Marie training geven is naast fantastisch leuk ook ontzettend inspirerend voor mij. De warmte  en de veiligheid die zij in een groep weet te creëren is iets waar veel trainers naar streven. Zij heeft de unieke  gave om naast de focus op de hele groep te leggen, ook oog voor ieder speler op zich zelf weten te houden. We  vullen elkaar goed aan en onze samenwerking zou ik niet anders kunnen beschrijven dan volgens het unieke  buurman en buurman principe.

 Van zakelijk tot privé, Anne-Marie is iemand die constant voor je klaar staat en met haar oprechte warmte je  hele  dag weer goed kan maken. Haar zwakke punt is dat zij zich zelf soms wegcijfert. Maar van roadtrip tot  training  het is altijd weer een plezier.  Oh ja! Anne-Marie is zo’n type die je af en toe dwingt te gaan rappen.

 

Anne-Marie over Jort

JORT89

Jort is een gevoelige, intelligente jongeman met een ongelofelijk scherp gevoel voor humor.
Ik heb Jort ongeveer 6 jaar geleden leren kennen bij de Noordsterren. Als speler is hij een woordentovenaar,   hij kan mooie verhalen vertellen en is goed in het spelen van een sadistische ondervrager! Jort laat zijn medespelers schitteren en  daagt ze uit, maar laat ze nooit vallen. Daardoor biedt hij vertrouwen en schept veiligheid waar binnen medespelers kunnen improviseren.


Samen met Jort trainingen geven is een genot. Hij bereidt zich goed voor, weet oefeningen theoretisch te onderbouwen en heeft inzicht in wat een speler en scene nodig heeft om tot grote hoogte te komen. Hij voelt mij feilloos aan en neemt klakkeloos over waar ik stop. Als trainer geniet hij zelf ook zichtbaar als cursisten zichzelf weten te verrassen en/of plezier hebben.


Van Oost Zaan tot Amsterdam, van Utrecht tot Zwolle een roadtrip met Jort verveelt nooit. Van begin tot eind is er gesprek en valt het een keer stil, dan is die stilte nooit vervelend. Jort heeft een uitgesproken mening en dat wil nog wel eens meningsverschillen opleveren. Maar hij is iemand die zijn medemens respecteert en is dat wederzijds dan zal een meningsverschil geen strijd opleveren.

Na een lange dag rechteren, in de Action of op een saaie maandagochtend Jort maakt mij aan het lachen en dat is één van de belangrijkste dingen die ik in hem waardeer.

O ….. ja: Jort kan goed rappen! Vraag het hem maar eens 😉

 

Zowel Jort als Anne-Marie hebben naast jaren ervaring als improvisatiespelers en trainers tevens een afgeronde trainerscursus aan de Impro Academie te Amsterdam gevolgd.